RSS
Facebook
Twitter

неделя, 18 юни 2017 г.

Aнглийската ми череша цъфна, че и върза

Няколко дни, преди да си тръгна, посадих една череша в един парк много близо до двете къщи, в които прекарах английската си одисея. Публичната градинка между улиците Ъпълби (Uppleby road) и Виктория (Victoria road) беше място, където особено в началото прекарвах много време.

Спомням си, че след като се прибрерях от строежа, отивах там да си чета. Това бяха времена, в които още не се бях сприятелил чак толкова с румънците. Оттам минавах и всеки понеделник вечер, когато отивах и се прибирах от бадминтон.

По принцип било забранено да садиш дървета. Много странно, но и има известна логика. Казаха ми, че само общината се грижела за това и всичко било по проект. Е, добре, ама аз не знаех преди да я посадя, а и в българския ми манталитет донякъде е заложено да не се съобразявам с разни укази, особено ако не вредя на никого.

Андрейчо също беше като я садих. Само той знае къде е, макар че бях пуснал снимка във Фейсбук. Надявах се да ѝ хвърля по едно оче и надеждите ми се оправдаха. Наскоро (на 23 май) ми беше пратил снимки. Черешата не само е цъфнала, но е вързала и била дала три плодчета.

Един ден ще си я видя отново.А ето и малко архивни снимки от акта на засаждане:
0 коментара:

Публикуване на коментар