RSS
Facebook
Twitter

четвъртък, 5 януари 2017 г.

Вана

Мисля, че са минали поне 2 години от последната ми вана. Вярно, миналото лято бях на басейн, но точно във вана наистина не помня от кога не съм бил. Или в сауна.

Днес дойде собственикът на къщата. Както е известно, имотът е за продан. Човекът дойде, за да отключи една допълнителна "секретна" стая, в която никой не знаеше какво има. Това беше неговото място, което, ако някой ден реши да се връща, да е готово за обитание каквито и поразии да сме направили по другите стаи.

И какво се оказа? В къщата тайно е съществувало малко студио-апартаментче. Е, без кухненски бокс, но със собствена баня с вана.

Михаела го обяви и след пет минути стаята беше резервирана, ще има нови съквартиранти. Честно да си призная, обмислях дали да не се "преборя" за мястото, но се отказах. Много по-обширна стая е, с двойно легло, два гардероба, библиотечка, бюрце, работещ телевизор. Мисля, че за £600 ще бъде наета, което за мен щеше да бъде от една страна излишен разход, но от друга - значително подобрение на стандарта в позната и комфортна среда (имам предвид къщата).

Бла-бла-бла... Да я взима който ще.

Интересно обаче ми беше да видя какво има в библиотеката на този Питър Боутън, както се казва собственикът. Интересен чешит. Хем се интересува от точни науки - примерно математика, хем от религия. Еклектика. Открих дори том с шахматни дебюти. Освен това религиозните книги са от различни църкви - то нали тук в Англия всяка църква си е свой синод.

Човекът има развод и нов брак във Франция, затова има и няколко тома на английски за имоти във Франция или пък за туристически локации. Личи си и интерес към автомобилите и Формула 1. Също така е видим интересът към инвестициите, в това число и в имоти. Прибрах му две книги, защото изглежда, че не си ги иска и ще ги зареже. Едната е за финансов анализ на предприятията, другата е теория на инвестициите, но не само в ценни книжа, но и в производствени активи и недвижимости.

Интересен и приятен ден се получи, а неговият епилог бе във ваната, където за час и половина смятам, че изкарах токсините :)





0 коментара:

Публикуване на коментар