RSS
Facebook
Twitter

понеделник, 7 март 2016 г.

Блогпост №100

В повечето лични блогове от време на време се появява стандартна статистическа информация. Основната цел е тривиална - оптимизация и повишаване на рейтинга в търсачките, а вторичната е свързана с егото - приятно е да те четат.

И така, това е блогпост №100. В категория "Футбол" съм отразил всички мачове, в които съм бил въвлечен до момента в Англия. В раздел "Радко" са събрани случките и събитията, пряко свързани с мен.

Трите най-четени статии се виждат в колната вдясно. "Няколко снимки от Саутхямптън" има 2078 показвания към днешна дата, като голям трафик статията генерира от Украйна. Моето обяснение е, че там е прието градът да се изписва с "я", докато в България наложената транскрипция е Саутхемптън. Спорно, както много други транскрипции.

"Черният понеделник" и "Люти чушки - Халапеньо" гонят топ 3.

Както вече споменах, най-много трафик идва от Украйна - 5092 импресии от общо 10331 или почти 50%. Следва България с 2503 показвания на страници, трето е Обединеното Кралство с 1955.

Посетители в блога е имало от САЩ, Русия, Ирландия, Словения, Германия, Франция и Мексико (в низходящ ред на броя импресии).

Брекзит, Минимална работна заплата в Англия и Минимална заплата в Англия са водещите търсения в Гугъл, които препращат към моя блог. Интересното е, че търсене на името Радко Кръстанов не води към този блог. Има как да се направи оптимизация и в този смисъл.

Някой е търсил и "автобуси Лондон Борнемонд" и някак е стигнал до този блог.

Приходите от реклами са в рамките на десетина евроцента на седмица, като този компонент е малко по-труден за манипулиране.

До блогпост
№200 се надявам да съм постигнал поне по 100% ръст във всички статистически параметри. Очаквам повече трафик в темите "Политика" и "Икономика", в които смятам, че има любопитни текстове за по-широка аудитория.



0 коментара:

Публикуване на коментар