RSS
Facebook
Twitter

неделя, 27 март 2016 г.

Католически Великден

Днес е католическият Великден, Великден е и в Англия. За разлика от суматохата около Коледа, Нова година и Свети Валентин, сега нещо е по-кротко по магазините.

Хората са по екскурзии, защото им се събират повече почивни дни - петъкът и понеделникът се прибавят към уикенда. На Разпети петък (тук good Friday) по улиците беше лудница - майки, баби, колички, хора, кучета, автомобили - всичко беше юрнало на някъде. И нямаше как да е друго яче, тъй като времето беше чудесно.

С Андрей и с Кристи - един от по-новите съквартиранти, се спуснахме до плажа. После Андрей се прибра да спи, а аз си направих "пикник" в нашия двор - просто хапнах на слънчице навън.

Освен на плажа, в събота бях на мач в Гилингам. Отново далечно място. Връхлетя ни и бурята "Кати" (Independent: "UK weather: Storm Katie to batter Britain with 70mph winds over Easter weekend"). Много беше тежко в този Гилингам - дъжд ни пра, вятър ни брули, ама така е, мъжете на Албиона са корави :)

Лошото време отваря повече време за учене, домашен фитнес и кулинарно творчество. Логично, готвя все по-добре и по-добре, тука в къщата вече имам репутация на можещ шеф :) Макар че никога няма да призная, че правя неща, които така или иначе вече съм правил.







0 коментара:

Публикуване на коментар