RSS
Facebook
Twitter

неделя, 7 февруари 2016 г.

Първо кино в Англия

Дойде моментът с приятелите да разнообразим съботните вечери и да заменим пъбовете и билярда с нещо друго.

Богдан замина за Италия, за да финализира местнот си гражданство, което е заслужил с пребиваването си там преди. Така останахме само с Андрей и с него решихме да отидем да видим какво представлява филмът "Завръщането" ("The Revenant", 2015) с Леонардо ди Каприо.

За мен филмът беше хубав, но не не шедьовър. На мнение съм, че Лео трябваше да вземе Оскари за миналите си филми (например "Вълкът от Уолстрийт") и че определено е най-подцененият съвременен актьор от Филмовата Академия. В "Завръщането" Ди Каприо отново е на страхотно ниво, но сюжетът и посланията са спорни, заедно с присъствието на повечето други актьори. Стискам му палци за Оскар, защото го заслужава.

Впрочем е крайно време на тези Оскари да спре да се гледа като последна инстанция. Много пъти наградите са били скандални, политически и т.н. - изобщо - несъответни. Ето и сега имаше скандал защо нямало номинирани афроамериканци. Ами защо на финалите на 100 метра гладко бягане няма квота за бели?

Както и да е. Иначе самото кино беше готино - меки и удобни столове, пространство за краката, добра климатизация - както си трябва в 21-и век. Посещение в събота в 19:30 с онлайн резервация излиза по около £9.50 на човек. В залата имаше доста свободни места. Обяснявам си го с евентуалното изчерпване на филма и фактът, че киното е в комплекс в покрайнините на Пул.

0 коментара:

Публикуване на коментар