RSS
Facebook
Twitter

събота, 3 декември 2016 г.

Автомобилно състезание

На страшна забава присъствах тази събота вечер - Бангър рейсинг (Banger racing). Състезание, в което колите се блъскат и целта е да оцелеят или да навъртят определен брой обиколки в овалната писта.

Състезанието се състоя в автокомплекса Мачамс (Matchams) в Рингууд. Разбрах, че хора са се стекли не само от региона, но е имало и такива, които са карали с часове, за да присъстват.

В статията на Уикипедия прочетох, че този тип състезания са най-разпространени в Англия, Ирландия и Холандия. Днес се проведе "Ънлимитед" състезание - тоест имаше всякакви типове коли - ванове, стари, нови, една лимузина, а пистата в Рингууд се оказа една от ключовите в този "спорт".



 Проведоха са се 8 или 9 състезания. Няколко пъти се оказвах на правилното място - точно там, където ставаха катастрофите. Всички коли бяха подсилени, не видях да има пострадали, макар че сблъсъците понякога бяха брутални. Например състезател, който мисли, че няма да може да завърши, просто обръща колата си и посреща челно първия, кого види.

Няколко пъти имаше верижни катадтрофи - колите просто се нижеха една след друга. След края на всяко състезание на пистата нахлуваха репатраци, а освен тях имаше и един електрокар, с който вдигаха онези коли, които съвсем не можеха да помръднат.

Хвърчаха гуми, искри, части. Масивно забавление. Имаше и каравани с хот-доци, бургери, чайове и кафета. Много деца и момичета също бяха сред публиката. Освен до оградата, зрителите можеха да стоят и на трибуните, а също така и в колите си, за които имаше специална полоса.

Иначе това беше първото ми автомобилно състезание, на което присъствам изобщо. Миризма на бензин, нафта, гуми, пушек, искри, течове - красота!

Скоро ще дойдат още снимки, а засега - това е.





Ъпдейт: Снимките от състезанието Banger Racing

0 коментара:

Публикуване на коментар