RSS
Facebook
Twitter

неделя, 5 март 2017 г.

Фахита

В българския интернет няма почи нищо на тема Фахита (или Фаджита, от мексикански - Fajita). В супермаркета много често се спирам пред рафта с международната кухня, но сравнително рядко си взимам нещо. Този път обаче грабнах една кутия, която ми се стори лесна и интересна.


Фахитасите са мексиканско творение, но логично ги има и в САЩ - така наречената Текс-Мекс кухня. В комплекта, който си взех, имаше 8 царевични хлебчета (известни в България като арабски питки или дюнер хлебчета). Имаше още подправка за пиле и пикантен доматен сос.

Отделно си взех лук, чушки, пиле и люти чушки халапеньо. Вместо обикновен, взех червен лук, а вместо чисто пиле взех готови хапки с къри (тика чикън).

Първата стъпка беше да нарежа и запържа лука с резените чушка. Сигурен бях, че жълта или червена чушка ще бъде по-добре от зелена. Изпърлих зеленчуците, след което вместо да поръся пилето с Фахита подправката, изсипах известна част в тигана. Добавих и пилето, за да се загрее.




Хлебчетата подгрях в микровълновата според инструкциите. Намазах с доматения сос, нарязах малко халапеньо...



След това нахвърлях част от продукцията oт тигана, завих и... ето я Фахитата. Страхотно стана :)



Стари кулинарни шедьоври:
Японски спагети удон
Тайни от кухнята

0 коментара:

Публикуване на коментар