RSS
Facebook
Twitter

неделя, 10 април 2016 г.

Рединг

Няколко думи за английския град Рединг.

Преди да взема Реното в събота, разгледах една малка част от този град заедно с Андрей и Дария. Още когато влизахме, Андрей констатира, че не му харесва заради блоковете, но аз нямаше как да се съглася - нормални блокове си бяха.

След като разгледахме новия дом на Михаела и Клаудио, те легнаха да си починат, а ние излязохме да се поразходим. Първо стигнахме някакво стадионче в парк - нищо особено, просто повод за снимки. По главната улица обаче ми направи впечатление, че има страшно много мюсюлмани, включително и жени с бурки - картина абсолютно немислима за Борнмът и Пул. Хората видимо изглеждаха с по-нисък стандарт от тези в Дорсет.

Славата на Рединг е, че е индустриален работнически град, който също така се ползва като "спалня" за много работници от Лондон. Това, което видях, не влиза в противоречие с този предразсъдък.

Инфраструктурата също беше по-зле от тази в Пул. Видях зле закърпени улици, дори дупки, но уточнявам, че впечатленията са ми от само един район, който може би като цяло е по-беден. Както в Борнмът има квартал Боскъмб (Boscombe) и в Пул има Хемуърти (Hamworthy), така и в Рединг вероятно има и по-лоши, и по-добри райони.

Силно впечатление ми направи липсата на нощен живот. Вероятно в центъра е имало някакъв импулс, но там, където бяхме, нямаше признаци на живот.

Разходката ни се състоя от преходи от по две мили в посока. От Алмхърст роуд (къщата на Михаела, Клаудио и Дария), до Палмър Парк Стейдиъм (Palmer Park Stadium), обратно до къщата и оттам до площада на Крокъмуел роуд (108 Crockhamwell road) - това беше преходът.

Ето и малко снимки от Рединг:









А ето и малко лигавщина:








0 коментара:

Публикуване на коментар