RSS
Facebook
Twitter

четвъртък, 10 декември 2015 г.

Жълтият потник

Много пъти ми е правило впечатление, че агенциите за подбор, а и фирмите, които наемат, винаги украсяват обявите си със снимки, които нямат нищо общо с действителността. Натъквал съм се на десетки снимки на усмихнати, чисти, спретнати манекени в леката и тежката промишленост, добивните сектори, пътното и жилищното строителство, които неизменно носят жълт потник. Така нареченият "високозабележим елек" (high visible vest).



Чак в Англия ми направи впечатление, че работното облекло е определящо за статуса на човека. Тук почти всички, които носят сигнални елеци, ходят с тях и по улиците преди и след работа. Аз го свалям моя винаги.

Когато се прибирам с колелото и когато се загледам в потока от коли на някой светофар, ясно виждам разликата между шофьорите с жълти елеци, тези с формално облекло и тези с официално. Винаги може да се познае кой работи в производството и кой - в услугите. А това си е статус. Затова и уча здраво. Може да си запазя моя елек за спомен, но искам да ходя на работа с риза.



0 коментара:

Публикуване на коментар