RSS
Facebook
Twitter

понеделник, 14 декември 2015 г.

Лайно и късмет

Странно нещо е съдбата.

Понеделникът започна не много добре. В неделя някой се е промъкнал на строежа и буквално се е "изсрал на метеното" - проблем, който трябваше да се реши.

Тук ще въведа един нов персонаж. Флашлайт (Flashlight). Действителен човек, младеж на 25 години, който е кръстен от родителите си... Фенер. Казва се Фенер. Разцепват го момчето от подигравки, ама той е стоик, а и вероятно е свикнал от училище. Викат му Лайт бълб (Light bulb - крушка на български), Лайт стенд (Light stand - стойка за лампа), Флаш Гордън (Flash Gordon - измесленият филмов герой от 80-те) и какво ли още не.

Той е общо седмият ми колега на моята позиция и петият англичанин. Аз, разбира се, не го тормозя, напротив, помагаме си.

Та с него някак се справихме с проблема. Междувременно строителният ръководител не можеше да намери едни алуминиеви плоскости, всяка от които по 25 паунда. Каза, че ако ги намерим, ще имаме два допълнителни часа (тоест "безплатни", погледнато от наша гледна точка).

Еми... намерих ги. Това ми позволи да си тръгна два часа по-рано и да осъществя отдавна готвено намерение, а именно да отида в специализираните агенции за подбор на офис кадри (защото повечето са за кадри в строителството и производството). Така и направих, разпръснах автобиографии, сега чакаме.

Иначе вече една от къщите ни е населена. Съседите от другата страна на улицата пък рушат.







0 коментара:

Публикуване на коментар