RSS
Facebook
Twitter

неделя, 20 септември 2015 г.

На плаж в Борнмът

Неделя, 20 септември. Доживях и аз почивен ден. Излизам от серия от 13 поредни дни на сериозен физически труд и мачове, която можеше и да не бъде прекъсната, ако бях откликнал на покана от Poole Borough FC да свиря техен мач от неделната лига. С известно неудобство отклоних тази оферта за сметка на наспиване, плаж и книжка.

Осем часа и половина сън, спокойна закуска, довършване на банковия постинг за блога и навън с колелото. Времето - чудесно, градът - спокоен, но все пак жив. Хората си щъкат, хапват си, занимават си се, а аз се закарах по нов маршрут до плажа в Борнмът.






Супер време ме хвана - топличко за сезона и за региона и най-важното - без дъжд и облаци. Температура на въздуха - 18°C; на водата - 16.7°C, относителна влажност на въздуха - 72%; вятър - до 10 mph. Натопих краката до колене, опънах се да се попека и да почета малко книжка и направих няколко селфита, да има.



Не е топло като на Приморско и Слънчака през август, но си има чар и този плаж. Няма концесии, няма чадъри, пясъкът е нереално чист (на снимката долу е възможно най-мръсният участък, който намерих), хората си се забавляват спокойно - кой с топка, кой със селфи стик, по крайбрежната алея се тича яко, яде се, пие се, изобщо - живот се живее :)




0 коментара:

Публикуване на коментар