RSS
Facebook
Twitter

събота, 26 септември 2015 г.

Един "селски" мач

Пореден мач от ниските дивизии на английския футбол. Събитията се развиват в Уимборн (Wimborne). Проверих в Уикипедия, води се пазарско селище (market town) в близост до Пул. Според данни от последното преброяване, тук живеят 6790 човека. Нещо средно между Тервел (6729) и Генерал Тошево (6835).

С позната бригада съм - Дани Корбин - главен съдия, а Дарън Даунс - първи асистент. Пак в тази формация действахме на мача Парли Спортс - Шерборн Таун, когато оценител беше асистентът от Чемпиъншип Крис Пауъл.

Почти веднага след слизането от колата Дарън сподели, че това е един от най-хубавите и меки терени в региона. И действително аз на по-хубав терен нито съм играл досега, нито съм съдийствал.



Самият мач беше между отборите на Хамуърти Рекриейшън (Hamworthy Recreation) и Болти Спротс (Balti Sports), четвъртият срещу първия в лигата. Шокиращ изход - 5:1 за домакините, които надиграха тотално съперника. Почетният гол за Болти обаче беше убийствен - бомба от пряк свободен удар.

Нищо интересно от съдийско естество от моята страна. От другата колегата зачете спорен гол след меле в наказателното, но до големи пререкания не се стигна.

След мача също ми се случи нещо за първи път. Отборът домакин даде вечеря, на която присъства и част от отбора гост. В клубния ресторант хапнахме наденички с пържени картофи и боб, а Дани Корбин почерпи и по един наливен Карлинг.

Всичко това се случи сред играчи и треньори и на фона на започващия мач по телевизията между Нюкасъл и Челси. Темата на всяка маса беше футбол - дали за изиграния мач, дали за кръга в Премиършип, дали за съдийство...

Да ти е кеф да си съдия!



0 коментара:

Публикуване на коментар