RSS
Facebook
Twitter

неделя, 3 януари 2016 г.

Коледа и Нова година в Англия

За първи път посрещнах Коледа и Нова година извън България. Нерядко българите отиват на хотел на екзотично място, когато пътуват за празници, но и нерядко празнуват в новите си домове.

Присъствието на Ани ме мотивира, да посрещна Коледа и Нова година както подобава. На самия Бъдни вечер спазихме доколкото можахме българските православни традиции, въпреки че не се втелясвахме в трапезата. Важни бяха питката, меда и виното.



Между самите празници си починах перфектно. Разходки навън, домашни занимания с филмчета и игри, спокойствие и здрава храна. Мисля, че след вълната от критики относно теглото ми, се коригирах и вдигнах някое и друго килце.

На Нова година привлякохме и румънците към партито. По сценарий само Андрей щеше да остане вкъщи, а Михаела и Клаудио щяха да бъдат на смяна. Привечер обаче стана ясно, че и Дария ще остане, а после и Михаела отказа смяната, защото ѝ беше лошо. В крайна сметка с цялата банда седнахме на масата, почерпихме се и цяла вечер играхме бордови игри. В 10:00 часа дойде българската Нова година. Чух се с родителите, после с приятелите и след това с компанията убихме още един час до английската Нова година.

В нашия квартал нямаше много фойерверки. Нормално, защото районът не е гъсто населен, а много от живущите са възрастни. Гледам обаче, че в Лондон е било доста пищно... :)


0 коментара:

Публикуване на коментар