RSS
Facebook
Twitter

неделя, 10 януари 2016 г.

Къщата на Биг Брадър се тресе

Малко остана на заден план един житейски факт. Точно преди седмица в къщата трещеше страшен скандал.

Оказа се, че някой неща са премълчавани лошо. Предисторията е, че Михаела, дъщеря ѝ Дария и Клаудио планираха местене в Рединг. Аз това го знаех преди Коледа, но официалната теория беше, че ще запазим къщата, тоест договора, и на тяхно място ще пуснем други наематели.

По празниците Богдан замина за Лондон при приятелката си, а Андрей беше в алкохолен делириум. Тоест те двамата не знаеха какво се случва.

А то се случваше точно нищо.

На 3 януари Богдан се върна и по някое време започна мощен румънски скандал. Оказа се, че информацията от декември, че запазваме къщата е била предварителна, тоест хазяйнът е дал устното си съгласие да продъжим договора, но самата хартия не е била подписана. Така имаше реална угроза на следващия ден всички да сме бездомни. Всъщност не всички, защото Михаела и Клаудио вече си бяха уредили стая в Рединг.

В следващите сцени станах свидетел на Теорията на игрите в действие. Книга по въпроса получих за Коледа :)

Първо, в общ интерес на всички беше къщата да остане, независимо кой какви планове има.
Второ, триото отива в Рединг, но дъщерята трябваше да остане една седмица в Пул.
Трето, Богдан има далечни планове да се събере с приятелката си и да живее отделно, но това не може да стане в неделя вечер срещу понеделник.
Андрей също нямаше полезен ход, а аз не бях в играта, защото не съм страна по договора.

Първият ход направи Богдан, но той беше съобразен със ситуацията, а не безусловен. Той обяви, че напуска къщата и няма да участва в евентуално преподписване.

Вторият анонс дойде от Андрей. Той обяви, че при това положение и той няма да се подпише под новия договор, но няма да напусне къщата, докато не дойде полиция да го изведе. Уточнявам, че действието се развиваше в неделя вечер, а той нямаше свободни пари да намери за един ден квартира. Защо нямаше свободни пари, след като е начало на месец и време за наем? Защото Михаела не му връщаше един обемен заем отпреди точно като гарант, че ще успее да плати наем за януари, а няма да си изпие парите.

Третият ход дойде от Михаела. В 12 без 10, както се казва, тя пусна обява в румънската общност за стая, която се отдава под наем. Обадиха се хора и дойдоха на оглед. Тук имаше леко затишие, поне не се крещеше. Хората обаче към 20:00 часа наше време се обадиха, че не харесват къщата и драмата рестартира.

Четвърти ход. Богдан се обади на румънски познати, които му гарантираха, че ще го приемат за седмица. За да усили натиска върху Михаела (която представлява още и Дария и Клаудио), той помоли въпросните познати да ми намерят квартира. Така към 20:30 ми се обади някаква жена от Пул с оферта за стая за £400 паунда. Тук това означаваше, че аз и Богдан излизаме и съответно Дария и Андрей остават на улицата. Хем реална заплаха, хем донякъде и блъф. "Наказанието" за немарливото отношение на Михаела и Андрей към намирането на съквартиранти по-рано щеше да има висока цена за Богдан и за мен.

Пети ход, финален. Михаела и Клаудио решават да преподпишат на свое име договора, а ние в последствие да търсим съквартиранти. След около 6 часа скандали и високо напрежение, къщата на Биг Брадър се успокои и се настрои за първата работна седмица на 2016 г.

Договорът беше подписан в понеделник, 4 януари. Първият нов съквартирант, Овидиу, влезе в сряда. Сега чакаме още един - Антонио. Дария изкара спокойно седмицата в къщата, а днес (неделя, 10 янаури) потегли и тя за Рединг.

В началото на кризата бях много спокоен. Бях абсолютно сигурен, че ще има положителен развой. Просто схватката имаше един верен изход и трябваше време, за да се стигне до него.

С напредването на вечерта обаче и аз почнах да се поизнервам. Излезе ми вената на челото -  стар мой белег за нерви :)  При негативен развой План Бе беше да остана с Андрей 2-3 дена, докато намерим нова квартира. План Це беше да приема офертата за 400 паунда.

Всичко свърши добре, но си бяха ударни емоции.

0 коментара:

Публикуване на коментар