RSS
Facebook
Twitter

неделя, 13 ноември 2016 г.

Епохата "Индийско" приключи. Поне засега

Новина. От този уикенд вече не разкарвам индийска храна по домовете. Може би по-рано трябваше да направя тази стъпка, а може би не трябваше да я правя изобщо - историята ще съди.

Занимавах се с тази дейност буквално за удоволствие - вкусна храна, симпатични колеги, кола карам, гъби и люти чушки режа, сосове бъркам...

Оказа се обаче, че шефът (готвачът) всъщност не е собственик на бизнеса. Аз досега си мислех, че му помагам да се развива, да се наложи на пазара. А то се оказа, че някакъв друг прибира оборотите, а чичо Суфи не плаща много, защото явно пък той е на процент.

При това положение играта стана друга и решението беше лесно. Няма смисъл да си продавам всяка петък и събота вечер за попадом и къри, освен това и колата се амортизира. Ще го закъсам за гуми, а колкото повече карам, толкова по-скоро ще дойде този момент.

Ако ми се прииска пак да участвам или пък ако закъсам за работа, с натрупания опит веднага ще ме вземат във всеки ресторант. Засега обаче тази страница се затваря и главата приключва.

0 коментара:

Публикуване на коментар