RSS
Facebook
Twitter

сряда, 25 май 2016 г.

Бостан в центъра на Пул

Започвам с уточнението, че далеч не живея в центъра на Пул, но поставих това заглавие, за да подчертая забавната нелепост на заниманието ми във вторник следобед.

Англичаните садят райграс, балканците - чушки, домати, диня, пъпеш... Това е положението. Както се казва, "ти може да избягаш от селото, но селото никога няма да избяга от теб" :)

Винаги ми е било забавно да си земеделствам кротичко и сега с този двор би било безобразие да не пробвам поне няколко различни култури. Един ден като се пенсионирам, ще си взема къща с двор някъде из Тракийската низина, ще си пускам радио "Христо Ботев" и ще си човъркам по цял ден.

По същество. Семената от диня и пъпеш избиха много бързо и саксийките им отесняха за нула време. Вторник се падна хубав слънчев ден. С Андрейчо разровихме гаража и събрахме де що имаше земекопен инструмент. С мотики, гребла и лопати обърнахме почвата на 3-4 квадратни метра. Бях изготвил предварителен чертеж кое къде трябва да се посади, колко широк трябва да ни е парцела и така нататък.

След два часа копане и плевене бостанчето в двора бе готово да приеме своите обитатели. Разположихме растенията, оформихме им легла с хубав компост, поляхме ги и ги оставихме да се пекат. Дано се хванат всички, че нощно време си е хладничко.

Целият този процес бе съпроводен от слънчеви бани и кафенце. Почти оптимална комбинация. Оптималната би била скара и бира :) Неизменните документални кадри също са налице.

П.П. В сряда получих информация, че котки върлуват на нивата. Ще се разправяме.

Макар че и аз имам вина, която осъзнах късно. На двора имаше едни пътечки, по които котките и лисиците се разхождаха. Никога не си сменят маршрута те. Имат си дупки във всяка ограда, свързани с конкретна пътна инфраструктура, от която няма отклонение. Та моето недоглеждане беше, че им прекъснах една от пътечките (връзката "Север = Юг" :) ).

Освен тях ме притесняват и чайките. Ще купувам пушка май :)


0 коментара:

Публикуване на коментар