RSS
Facebook
Twitter

сряда, 28 септември 2016 г.

Интензивни седмици

За 10 дни успях да напиша само една кратка историйка, но причината не е, че няма какво да се разкаже, а че в последните две седмици нямах никакво време за нищо.

По-миналия уикенд - 17 и 18 септември, беше кръщенето на Мара - дъщерята на Михаела и Клаудио. Изсипа се половин Румъния в горката ни къщичка. В четвъртъка се настаниха братът и майката на Клаудио. В петък се изсипаха кръстницата, майката и бащата на Михаела и още едно семейство. Някои идваха от Румъния, роднини от Италия пристигнаха, също и хора от Англия, които обаче не живеят в Пул.

В петък срещу събота в къщата спаха 17 човека. Тоалетните бяха с резервации, но свободни часове имаше чак за октомври. Цялата тази суматоха предизвика екологична криза, постави преждевременен край на земеделския ми сезон (едни деца ми изкопаха нивичката с дините :)) и доведе до разпада на някои домакински уреди. Къщата буквално мръдна два метра надолу по баира, постепенно обаче я връщаме в релси.

Междувременно в същия петък слязох до Дорчестър с влак и се прибрах с кола - Клиото на Ивона, която се прибра в България. По принцип нейното Рено е с две години "по-младо" от моята каручка, но състоянието му бе плачевно. С удоволствие обаче приех предизвикателството да го "вдигна на крака" и евентуално да го продам за някакви пари. Сервото вече работи, а пътническата предна седалка е разблокирана :) Мисля да отворя "Рено Сервиз" в Пул, но миналата седмица почнахме да правим и ксенона за БМВ-то на Андрей. Пипкането по колите е по-скоро забавление, от колкото ангажимент.

Като говорим за коли, предстои прехвърляне на моето Рено на мое име. Беля си е това, сега имам да се разправям със застрахователи и с разни бумащини. Това вече е затормозяващо.

Смените в работата също са много тежки, нещо пак липсват хора във фирмата. Изобщо фирмата и целият този бизнес са доста дезорганизирани. Но пък това е обяснимо с оглед на естеството му. 

Абе калабалък, но някак с ритъм. Хем има доста ангажименти, доста разходи, доста работа, хем генерално ситуацията е "няма проблеми". Или пък просто пиша този текст в момент, в който съм в почивка между визитите, пийвам си кафенце, слънцето пече краката ми в стаята и си хапвам джинджифилови бисквити.

Ето малко снимки от последните седмици:

Мара позира с една от моите дини

Поради препълването на къщицата на постоянните обитатели ни се наложи да вечеряме и пием бирата навън


Клиото вече е в "Рено Сервиза" на улица Къртис роуд :)

Междувременно Локо София победи чорбата за Купата. Голяма победа!

Локо София на три морета!

Реферско селфи номер 1000 :)

Екологичната криза след партито


0 коментара:

Публикуване на коментар