RSS
Facebook
Twitter

сряда, 7 септември 2016 г.

Български отбор в Англия

Исторически ден беше понеделник, 5 септември.

Ето какво написах и в групата "БГ общност в Борнмът и Пул":

"ФК "България" изигра първия си мач от турнира по минифутбол и не посрами името на родината :)

Зародил се като идея преди две седмици, отборът бе сформиран по "стар български обичай" буквално часове преди първия мач. Впрочем участието ни бе под въпрос до последно, но все пак меракът надделя.

Загубихме с 9:6, но изялзохме от игрището с вдигнати глави и амбиция още следващия мач да запишем победа. Засега сме шестима, но абсолютно на всеки, на когото му се доиграе, е добре дошъл. Сезонът е дълъг и е готино преживяване - ритаме заедно, правим нови познанства и кроим планове за бира :D

Снимката отдолу я гласим за клубния календар за 2017 г., но ако и други се включат, ще направим нова ;) Българи, юнаци!".


Това е първата снимка на отборчето, което действително сформирахме с триста зора. Важно е да се отбележи, че той е плод на усилията на БГ общността и е свидетелство, че при желание, можем да се обединяваме и да правим смислени неща. Колко чудесни плодове може да донесе една Фейсбук група...

Иначе за самия мач: Първоначално, когато видях противника - здрави английски момчета, се бях уплашил, но както се казва "дяволът не беше толкова черен". Пет от шестте наши гола аз ги вкарах. Този мач беше интересно изживяване и дългоочаквана емоция - да играя футбол в Англия. Надявам се скоро да запиша и първа победа в мач тук. А защо и да не вземем някое медалче, особено ако успеем да привлечем още един-двама можещи младежи?...:)

0 коментара:

Публикуване на коментар